Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Poli’s VUmc weer open

Alle poliklinieken van VUmc zijn vandaag weer open. De poliklinieken van cardiologie en nefrologie (nierziekten) zijn wel tijdelijk op een andere plek in het ziekenhuis te vinden.

Ook de huisartsenpraktijk en de huisartsenpost Amsterdam Zuid zijn weer in gebruik. De spoedeisende hulp en de verpleegafdelingen blijven nog dicht.

Ziekenhuis plat

VUmc herstelt zich van de grote overstroming die afgelopen dinsdag het hele ziekenhuis plat legde. Een breuk in de hoofdwaterleiding van Waternet zorgde voor stroomuitval en uitval van warm water en verwarming en veranderde een groot deel van De Boelelaan in een zwembad.

Alle patiënten die op de verpleegafdelingen lagen zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen. Volgens bestuursvoorzitter Wouter Bos loopt de schade door de overstroming in de tientallen miljoenen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.