Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Bestuurders TU Delft hebben spijt van censuur

Maandag sommeerde de TU Delft de redactie van Delta om een kritisch artikel over de werkcultuur bij de afdeling I&IC in te trekken. Vandaag betuigt het bestuur spijt. Of het gewraakte artikel weer online komt is nog niet duidelijk.

Collegevoorzitter Tim van der Hagen laat via de website van de TU Delft weten dat de redactie van Delta in een veilige werkomgeving onafhankelijke journalistiek moet kunnen bedrijven.

“Dit had niet zo moeten gebeuren en daarvoor bied ik namens het CvB welgemeende excuses aan, in het bijzonder aan de collega’s van Delta. Delta is een onafhankelijk journalistiek medium. Dat ze ons kritisch volgen, is niet altijd leuk maar wel goed en nodig. En dat moet zo blijven.”

Door het stof

TU Delft werkt aan een plan om de sociale veiligheid binnen de instelling te verbeteren. Ze doet dat na een kritisch rapport van de Onderwijsinspectie. “Het CvB beseft dat de gebeurtenissen van gisteren dit proces niet helpen”, schrijft Van der Hagen. “Daarom maken we nu deze excuses.”

De TU Delft ging al eerder door het stof. Het bestuur dreigde aanvankelijk met een rechtszaak tegen de Onderwijsinspectie, maar het trok dat plan na veel protest – en met uitvoerige excuses – weer in.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.