Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Student-ondernemer Jardo Stammeshaus Innovatiefste Student van Nederland

VU-student science, business & innovation Jardo Stammeshaus is de Innovatiefste Student van Nederland met zijn start-up Jardo Liion Power, waarmee hij werkt aan een duurzame accu-oplader.

Met zijn start-up Jardo Liion Power ontwikkelt Stammeshaus samen met zijn studiegenoot en goede vriend Tobias Slieker een apparaat dat een accu op een duurzame manier oplaadt,  de Liion Power’s Battery Life Extender. Afgelopen donderdag werd hij daarmee winnaar van de wedstrijd ‘De Innovatiefste Student van Nederland’, jaarlijks georganiseerd door het populairwetenschappelijke blad Quest en het magazine voor geldliefhebbers Quote.

Stammeshaus krijgt een geldprijs van 5.000 euro en een reis naar tech-paradijs Silicon Valley om zijn idee verder uit te werken. De prijs werd uitgereikt door Marjan Minnesma, voorzitter van Urgenda.

Duurzame serie-ondernemer

Li-ion batterijen zitten overal in: in mobiele telefoons, laptops, e-bikes, you name it. Het probleem met deze batterijen is dat ze door het vele opladen langzaam achteruitgaan en op den duur moeten worden vervangen. Lithium is een schaarse grondstof aan het worden en wordt op weinig duurzame wijze gewonnen. Jardo Liion Power werkt aan een oplossing om li-ion batterijen langer mee te laten gaan.

Eerder dit jaar werd Stammeshaus, die cum laude afstudeerde als natuurkundestudent en zijn veelbelovende bokscarrière moest opgeven vanwege een blessure, uitgebreid geïnterviewd door Ad Valvas. Toen zei hij dat Jardo Liion Power waarschijnlijk niet zijn laatste start-up zal zijn. “Mijn bredere doel is om serial sustainable entrepreneur te worden, duurzame ondernemingen op te zetten.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.