Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Het hoofdgebouw van de Wageningen University

Student en journalist gewond bij steekpartij Wageningse campus

In een onderwijsgebouw van de Wageningen Universiteit heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij twee gewonden zijn gevallen. De verdachte is aangehouden en de politie doet momenteel onderzoek.

Resource, het blad van de Wageningen Universiteit, meldt dat de gewonde één van hun redacteuren is. Die sprong tussenbeide, maar kon niet voorkomen dat de ene student de andere “in de buurt van zijn oog” stak.

De politie doet onderzoek op de campus. De redacteur was geslagen en kon ter plekke worden behandeld, de student was gestoken en moest naar het ziekenhuis, meldt de politie op Twitter. De verdachte werd kort na het incident in een sloot aangetroffen en maakte een verwarde indruk.

Het misdrijf vond plaats om 10.50 uur vanmorgen. Omstanders die getuige waren van het incident zijn opgevangen, zegt een woordvoerder van de politie in een telefonische reactie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.