Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Nou mensen, zijn we er klaar voor, hou je vast want dit wordt LACHEN!

De Radboud Universiteit gaat seks op de campus gedogen en de Landelijke Vakbond fuseert met de Vereniging Basisinkomen: het is weer oppassen geblazen vandaag.

Het is 1 april en de actievoerders in het Maagdenhuis beten vannacht het spits af. Ze laten in een vrolijk persbericht weten dat de bezetting van het Maagdenhuis is overgenomen door beroepsdemonstranten en krakers. “Het was al langer een hardnekkig gerucht, maar nu is het officieel.”

Basisinkomen voor studenten

De kersverse actiegroep De Nieuwe Demonstrant heeft de zes eisen van De Nieuwe Universiteit “in één van de overvolle prullenbakken in het monumentale pand gegooid en vervangen door één enkele eis: studiepuntjes”. Bijkomend voordeel: het bestuur van de Universiteit van Amsterdam kan dan alsnog aan de rendementseisen voldoen.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) haakt aan bij het nieuwe leenstelsel voor studenten en kondigt aan te willen fuseren met de Vereniging Basisinkomen. “Een basisinkomen zal er voor zorgen dat studenten geen torenhoge schuld hoeven aan te gaan en zich vooral weer bezig kunnen gaan houden met studeren”, denkt de LSVb.

Seks op de campus

De redactie van het Nijmeegse Vox brengt ondertussen het opmerkelijke nieuws dat de Radboud Universiteit Nijmegen seks op de campus gaat gedogen en reguleren. Het aantal klachten begint de spuitgaten uit te lopen, verbieden heeft geen zin en daarom zal de universiteit ‘geschikte intieme locaties’ oftewel Radboud relax rooms aanwijzen, waar de kans op ontdekking vrijwel uitgesloten is.

En dan zijn er nog de verhalen die helemaal geen 1-april grap blijken te zijn. Zo bezweert een redacteur  van de Utrechtse universiteitswebsite DUB dat het idee om studenten die “niet in staat zijn fatsoenlijk Nederlands te spreken” een negatief bsa te geven, écht geen grap is en vraagt een Nijmeegse professor zich op Twitter af of de vragen die gesteld worden in het kader van de nationale wetenschapsagenda misschien als grapje bedoeld zijn.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.