Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Corpsballen hebben eigen datingservice

Corpsleden en reünisten hebben nu een eigen datingplatform. Daar kunnen ze potentiele partners zoeken met een “gemeenschappelijke achtergrond”.

Er is volgens de oprichter van Corematching Aileen Croll, zelf reünist van Minerva, een duidelijke behoefte aan een dergelijk platform. “Als je lid bent heb je toch bepaalde overeenkomende kernnormen en -waarden die zorgen voor een vertrouwde basis voor een relatie”, zegt ze tegen Quote. Het gaat volgens haar om de “gemeenschappelijke achtergrond” en “niet om het elitaire ervan”.

In de eerste paar dagen kwamen er zo’n tien aanmeldingen binnen. Goedkoop is het allemaal niet: een inschrijving kost 275 euro en als er een relatie ontstaat, wordt er een ‘succesfee’ van 2.150 euro in rekening gebracht.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.