Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Alsnog bul voor Tilburgse promovendus na herkansing

In de herkansing heeft een Tilburgse buitenpromovendus alsnog haar doctorsgraad behaald. Wat er bij de eerste openbare verdediging misging, is nog steeds niet duidelijk.

Het was een unicum. De promovendus was toegelaten tot de verdediging en het komt zo goed als nooit voor dat iemand dan alsnog strandt. De verdediging is normaal gesproken een feestelijke plechtigheid.

De universiteit erkende in december dat de gang van zaken ongebruikelijk was. “Wij betreuren deze zeer onverwachte en teleurstellende uitkomst voor alle betrokkenen en in het bijzonder voor de betreffende promovendus.” Ze zou extra begeleiding krijgen voor de herkansing.

Vandaag heeft ze haar proefschrift opnieuw verdedigd en dit keer met succes, meldt universiteitsblad Univers. De promotor ging tijdens de plechtigheid niet of nauwelijks op de gang van zaken in. “Dit is niet het moment om terug te kijken”, citeert Univers.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.