Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 10 oktober 2016

Geplaagd Vindicat doet alsnog aangifte

De Groningse studentenvereniging Vindicat doet alsnog aangifte na mishandeling van een eerstejaars in de ontgroening. Een gevolg van voortschrijdend inzicht, aldus het bestuur.

Tijdens de ontgroening ging een ouderjaars student op het hoofd van een aspirant-lid staan, die daardoor hersenoedeem opliep. Het Openbaar Ministerie doet al strafrechtelijk vooronderzoek.

Poging tot brandstichting

Aanvankelijk deed het corps geen aangifte. Dat zou het slachtoffer eventueel zelf moeten doen, was de gedachte. Maar het bestuur van Vindicat is naar eigen zeggen alsnog tot het inzicht gekomen dat aangifte op zijn plaats is.

Overigens meldt Vindicat ook dat er een poging tot brandstichting is geweest in een van de Vindicat-huizen. De vereniging heeft haar leden gevraagd om extra voorzorgsmaatregelen te nemen, aldus universiteitskrant UK.

Het Groningse studentencorps Vindicat kwam niet alleen met de ontgroening in het nieuws, maar ook met een ‘bangalijst’ van vrouwelijke eerstejaars leden die op internet terechtkwam. De makers zijn geschorst.

Vernieling en bedreiging

Het zijn sowieso roerige tijden voor Vindicat. Een van de leden is opgepakt omdat hij met een luchtbuks op een huis van de vereniging zou hebben geschoten. De bewoners deden aangifte van vernieling en bedreiging.

Bovendien is nu een lid van Vindicat vermist. Hij zou flink hebben gedronken, liep midden in de nacht in feestkleding door de stad en is sindsdien spoorloos. Gevreesd wordt dat hij in de gracht is gevallen.

 

HOP/BB

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.