Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

Boosted Gryffins-lid Marcelo

Gamevereniging nestelt zich in Uilenstede

De gaming studentenvereniging Boosted Gryffins, opgericht aan de VU, heeft een nieuwe gameruimte op Uilenstede bemachtigd. Donderdag 18 april is de grote opening. 

De leden van Boosted Gryffins komen gewoonlijk op de VU bijeen voor een potje Mario Kart, Beat Saber of Tekken, vaak in debatruimte 3D. Binnenkort zal dat voornamelijk op Uilenstede zijn. De vereniging heeft bij Theater De Landing een permanente ruimte bemachtigd. Ze zullen vooralsnog ongeveer één keer per week samenkomen, maar dat wordt misschien meer. Ook kunnen de game-avonden nu in het weekend plaatsvinden. De vereniging is nog wel van plan af en toe op de VU te gamen. 

“We willen ook walk-in gamingmomenten organiseren, dus dat studenten letterlijk naar binnen gaan en even kunnen gamen. Dat is vooral handig als je op Uilenstede woont, want dan hoef je in principe geen console te kopen. Je wordt gewoon lid en kan daar met vrienden gamen op een walk-in moment”, aldus VU-student Ferdi Kabak (25), oprichter en voorzitter van Boosted Gryffins. 

Grote opening 

Donderdag 18 april vindt de grote opening plaats, medegeorganiseerd door VU bètavereniging Storm. Er worden bij de opening Nintendo Switch, PlayStation 5 en VR games gespeeld onder het genot van gratis eten en drinken. Ook niet-leden zijn daar welkom om kennis te maken met de gamevereniging. Leden betalen twintig euro per academisch jaar.  

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.