Nieuws

Huisvesting18 mei 2022

Rechter verbiedt nieuwe studentenwoningen op Uilenstede

De bouw van nieuwe studentenwoningen onder de rook van Schiphol is in strijd met de wet op de luchtvaart, oordeelt de Raad van State. Dus gaat er een streep door grootscheepse plannen voor nieuwe woningen naast studentencampus Uilenstede.

lees meer
Andere universiteiten18 mei 2022

Belastingdienst betaalt hoogleraar belastingrecht

De Universiteit Leiden heeft verzwegen dat de Belastingdienst een bijzonder hoogleraar bekostigt die onderzoek doet naar de uitvoerbaarheid van belastingwetgeving. Minister Dijkgraaf is not amused en eist 100 procent transparantie.

lees meer
VU17 mei 2022

‘Verplichte Bijbelteksten doen geen recht aan de diverse VU-populatie’

Een groep promovendi bij Life Sciences wil opnieuw discussie over de verplichte Bijbelteksten bij promoties, het votum en de doxologie. Twee promovendi leggen uit waarom ze een petitie zijn gestart.

lees meer
Studenten17 mei 2022

Oekraïense studenten betalen laag collegegeld aan universiteiten

Studenten uit Oekraïne betalen het komende studiejaar evenveel collegegeld als Nederlandse studenten aan de universiteiten. Dat heeft koepelvereniging UNL vandaag bekendgemaakt.

lees meer
Campus16 mei 2022

Beschaafde clash over burgerrechten in coronatijd

Studenten bleven massaal weg bij een mini-summit over de inperking van onze grondrechten door de coronamaatregelen. ‘Beschamend’, volgens een van de sprekers, omdat juist jongeren de pineut waren.

lees meer
Wetenschap16 mei 2022

‘Sociale media reguleren het politieke debat’

Zijn socialemediaplatformen politiek gekleurd in hun censuur? Communicatiewetenschapper Andreu Casas Salleras ontvangt een Veni-beurs van 285.000 euro om dit te achterhalen. 

lees meer
Internationalisering16 mei 2022

Internationale studenten brengen 1,5 miljard in het laatje

De meeste internationale studenten vertrekken weer als ze zijn afgestudeerd, maar bijna één op de vier woont hier vijf jaar later nog steeds. Deze hoogopgeleiden leveren de schatkist, na aftrek van kosten, 1,5 miljard euro per jaar op.

lees meer
Campus13 mei 2022

Een man zonder verborgen agenda

Op 7 mei overleed Wim Noomen, van 1996 tot 2005 voorzitter van de VU - en ook bij Ad Valvas sloeg dit toch even in. Want Noomen was een gedenkwaardige voorzitter.

lees meer
Arbeidsmarkt13 mei 2022

Cao universiteiten: meer loon, en ooit meer vaste banen

De lonen gaan 4 procent omhoog, staat in de nieuwe cao voor de universiteiten. Ook krijgen medewerkers eenmalig 400 euro extra. Afspraken over vaste banen voor docenten volgen nog.

lees meer
Prijzen13 mei 2022

Wat zijn die Hogeronderwijspremies ook alweer?

Voor de tweede keer zijn de Hogeronderwijspremies uitgereikt. Het meeste geld ging naar de Universiteit Twente en hogeschool Fontys. Maar hoe zit het ook alweer met die premies: waar zijn ze voor bedoeld?

lees meer

Popup-Niks-missen-2.png