Nieuws

Campus26 november 2021

SRVU protesteert tegen uitverkoop hoger onderwijs

Speciaal op Black Friday protesteerden vandaag drie vertegenwoordigers van Studentenvakbond SRVU op het campusplein tegen eindeloze bezuinigingen op het hoger onderwijs.

lees meer
Onderwijs26 november 2021

'Taal moet in élk vak een nadrukkelijke rol spelen'

Een taaltoets aan het begin van de opleiding haalt weinig uit als het Nederlands daarna geen prioriteit meer is, denkt hoogleraar Marc van Oostendorp.

lees meer
Onderwijs25 november 2021

Onderwijs moet open blijven, zegt OMT

Ondanks de snel oplopende coronabesmettingen moet het onderwijs open blijven, zeggen de deskundigen van het OMT tegen het kabinet. Dit zou ook voor universiteiten en hogescholen gelden.

lees meer
Internationalisering25 november 2021

Veel internationale studenten willen in Nederland blijven

Ruim de helft van de internationale studenten is van plan om na afstuderen in Nederland te blijven. Dat zijn er ondanks de coronacrisis ongeveer evenveel als vorig jaar, meldt internationaliseringsorganisatie Nuffic.

lees meer
Studenten24 november 2021

Record aantal mensen heeft studieschuld

Een recordaantal van 1,6 miljoen mensen had begin dit jaar een studieschuld in Nederland. Hun gemiddelde schuld is niet omhooggegaan en bedraagt nog steeds 15,2 duizend euro.

lees meer
Onderwijs24 november 2021

Anderhalvemeterplicht geldt niet voor hoger onderwijs

Vanaf vandaag is het weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden voor Nederlanders van 18 jaar en ouder. Voor het mbo en hoger onderwijs wordt vooralsnog een uitzondering gemaakt. 

lees meer
Onderwijs23 november 2021

Coronapas op de campus: 'Kabinet vraagt het onmogelijke'

Met de invoering van coronatoegangsbewijzen in het hoger onderwijs vraagt het kabinet het onmogelijke, zeggen universiteiten en hogescholen. De coronapas schaadt bovendien de toegankelijkheid van het onderwijs.

lees meer
Studenten23 november 2021

Zijn universiteiten wel gul genoeg voor studenten met pech?

Ziekte, zwangerschap, mantelzorg… Studenten hebben recht op financiële steun van hun instelling als ze buiten hun schuld studievertraging oplopen. Maar krijgen ze die ook echt, vraagt minister Van Engelshoven zich af.

lees meer
Onderwijs22 november 2021

Kabinet wil 3G in hoger onderwijs

Als de coronapas inderdaad verplicht wordt in het hoger onderwijs – en daar lijkt het wel op – dan krijgen studenten toegang tot de campus als ze gevaccineerd, genezen of getest zijn. 3G dus.

lees meer
Studenten22 november 2021

Late studenten straks geen melkkoe meer van ov-bedrijven

Nog even en studenten kunnen met hun mobiele telefoon inchecken in het openbaar vervoer. Dan komt er ook een einde aan de torenhoge boetes die studenten nu betalen als ze hun ‘reisproduct’ te laat stopzetten.

lees meer

Popup-Niks-missen-2.png