Nieuws

Campus  22 juni 2018

Metropolitan-bewoners komen naar de campus

Het Metropolitan moet leeg. De VU heeft de huur opgezegd vanaf volgend kalenderjaar. Binnenkort beginnen de verhuizingen van de medewerkers.

lees meer
Politiek  22 juni 2018

Kamer niet gerust op nieuwe kwaliteitsafspraken

De Tweede Kamer is blij dat minister Van Engelshoven een akkoord heeft bereikt met universiteiten, hogescholen en studenten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Alleen: hoe komen we te weten of het beter gaat?

lees meer
Politiek  22 juni 2018

Geld voor buitenlandse studenten anders verdeeld

Het is niet de bedoeling dat universiteiten en hogescholen buitenlandse studenten alleen maar gebruiken om hun financiën op peil te houden, zegt minister Van Engelshoven. Ze gaat de financiering van het hoger onderwijs daarop aanpassen.

lees meer
Politiek  21 juni 2018

Forum voor Democratie verhit gemoederen met 'onfris affiche'

“Kom in verzet tegen je docenten!”, luidt de tekst op een affiche waarmee Forum voor Democratie een spreekbeurt van de Leidse hoogleraar Paul Cliteur “over linkse docenten” aankondigt. Op de achtergrond staat een demonstrant die met stenen gooit.

lees meer
Campus  21 juni 2018

'Kennis is belangrijk, kennissen nog belangrijker'

Tanja Jadnanansing, voormalig Tweede Kamerlid en bestuursvoorzitter van het stadsdeel Zuidoost, spreekt ongeveer vijftig studenten toe op het carrière-evenement op het campusplein afgelopen woensdagmiddag.

lees meer
Campus  21 juni 2018

Meer studenten, minder docenten

De VU heeft over 2017 een positief saldo geboekt van 14,3 miljoen euro. De totale inkomsten bedroegen ruim 510 miljoen euro. Het saldo is 10 miljoen hoger dan in 2016.Het goede resultaat is deels... lees meer
Studenten  21 juni 2018

Buitenlandse studenten voelen zich niet zo welkom

Veel buitenlandse studenten voelen zich eenzaam of zelfs depressief, waarschuwen studentenorganisaties ISO en LSVb en het Erasmus Student Network Nederland. Ook is de huisvesting voor hen een groot... lees meer
Wetenschap  20 juni 2018

Innovation Award voor mobiele hersenscanner en de Societal Impact Award is weer terug

Neuroloog Jonathan Coutinho en technisch geneeskundige Wouter Potters, beiden van Amsterdam UMC, hebben gisteren de Amsterdam Science & Innovation Award 2018 gewonnen.

lees meer
Advalvas  20 juni 2018

ISO op de bres voor pers in hoger onderwijs

Studentenorganisatie ISO maakt zich zorgen over de persvrijheid in het hoger onderwijs. De media van universiteiten en hogescholen zijn kwetsbaar volgens het ISO en daarom zou de minister van... lees meer
Wetenschap  20 juni 2018

Wetenschap moet diversiteit in de gaten houden

Universiteiten en hogescholen moeten zelfcensuur te lijf gaan en ruimte bieden aan wetenschappers van diverse pluimage, vindt de Tweede Kamer. Een VVD-motie hierover werd met een duidelijke... lees meer

Pagina's