Nieuws

Campus  19 januari 2018

Stormschade op campussen valt mee

De storm die gisteren over het land raasde, heeft ook bij hogescholen en universiteiten zijn sporen nagelaten. Er vlogen dakplaten in het rond en enkele auto’s werden verpletterd onder een boom,... lees meer
Huisvesting  19 januari 2018

Rekenkamer mild over bouwplannen universiteiten

De Algemene Rekenkamer is mild over het vastgoedmanagement van universiteiten. Het is 'op orde', al hebben sommige instellingen geen heldere strategie en mag er ook iets meer toezicht komen.Met... lees meer
Campus  18 januari 2018

VU bestrijdt werkstress met matrix

Een speciale werkgroep ter bestrijding van de hoge werkdruk aan de VU heeft allerlei mogelijke oplossingen samengebracht in een zogenaamde Matrix .

lees meer
Andere universiteiten  18 januari 2018

Student en journalist gewond bij steekpartij Wageningse campus

In een onderwijsgebouw van de Wageningen Universiteit heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij twee gewonden zijn gevallen. Eén van hen is een redacteur van universiteitsblad Resource.

lees meer
Campus  18 januari 2018

Het waait

We hadden een héél spectaculaire foto kunnen maken. Want voor onze ogen waaide een vrouw (docent?) op de campus tot twee keer toe om, door een stormvlaag die ook haar tassen meenam, waarna al haar... lees meer
Campus  18 januari 2018

Storm maakt campussen onveilig

De VU ontslaat studenten van hun aanwezigheidsplicht. 'Studenten die de campus niet kunnen bereiken en daardoor verplichte colleges of een tentamen missen kunnen beroep doen op overmacht.'

lees meer
Politiek  18 januari 2018

Minister overweegt grenzen aan bindend studieadvies

Minister Van Engelshoven is niet van plan om het bindend studieadvies uit de wet te schrappen, maar voelt er wel wat voor om de voorwaarden nog eens goed tegen het licht te houden.

lees meer
Studenten  18 januari 2018

VU zoekt naar alternatief voor plagiaatchecker Turnitin

UPDATE: De VU is op zoek naar een goed alternatief voor Turnitin, het online softwareprogramma dat papers en scripties controleert op plagiaat. Dat programma trekt alle rechten van de ingediende papers naar zich toe.

lees meer
Wetenschap  17 januari 2018

Culture swappers worden gevierd en gevreesd

Culture swappers zijn mensen die heen en weer springen tussen meerdere culturen. Hoogleraar Mediterrane pre- en protohistorische archeologie Jan Paul Crielaard houdt er zijn oratie over.

lees meer
Andere universiteiten  17 januari 2018

Utrecht weigert nu ook tabaksgeld voor lopend onderzoek

Het omstreden onderzoek van de Universiteit Utrecht naar het voorkomen en tegengaan tabakssmokkel wordt niet langer gefinancierd door tabaksproducent Philip Morris.

lees meer

Pagina's