Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

Nieuwste Vindicat-rel zou meevallen

Gooien met glas, een wc-deur slopen… Een bezoek van Vindicat-studenten aan een sushirestaurant is uit de hand gelopen, meldt het Groningse weblog Sikkom. Maar het restaurant sust de commotie.

We willen de gehele waarheid boven tafel krijgen, laat studentenvereniging Vindicat vandaag weten na het zoveelste nieuwsbericht over leden die zich misdragen. Deze keer zouden ze een ravage hebben achtergelaten in een sushirestaurant.

Het Groningse weblog Sikkom, dat eerder het nieuws over de ‘bangalijsten’ en de ‘sletbokaal’ naar buiten bracht, vertelt hoe de studenten tegen een muur plassen, gordijnrails slopen, flessen wijn stelen, een gat in een wc-deur schoppen en met glas gooien.

Geen aangifte

Maar tegen het Dagblad van het Noorden zeggen twee medewerkers en een manager dat het wel meeviel. Er zou helemaal geen schade zijn. Er is van een mug een olifant gemaakt, zegt een van hen. Een andere medewerker vond de avond daarentegen “heel vervelend”. Tegen RTV Noord was weer een andere medewerker wat negatiever. Die noemt het “één grote puinhoop” en was blij dat er geen gewonden waren gevallen.

Het restaurant heeft echter geen aangifte gedaan. De politie is gekomen wegens geluidsoverlast, maar heeft niemand gearresteerd of bekeurd. Ook zijn de studenten niet het restaurant uitgezet.

Volgens Vindicat zijn de leden “de volgende keer gewoon weer welkom” in het restaurant. Het bestuur gaat nog wel met de leden praten. Mocht er toch meer aan de hand zijn, dan zullen er “gepaste maatregelen” volgen.

Misverstand

Sikkom had snel hierna ook een bericht over de kleedkamers van de Groningse rugbyclub, waar studenten van Vindicat een feestje hadden gevierd. De kleedkamers zouden zo smerig zijn achtergelaten, dat er een schoonmaakploeg moest worden ingehuurd.

Er was sprake van een misverstand, is de reactie van Vindicat. “Vrouwelijke Vindicat-leden hadden twee dagen een slaapfeest en waren niet op de hoogte dat op donderdagochtend de kleedkamers beschikbaar moesten zijn voor een andere partij”, is de uitleg. Ze waren dus te laat met opruimen. De vrouwen nemen de kosten van de schoonmaak op zich, hebben ze beloofd.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.