Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Wat doet dat hek daar om de gracht?

Hé, om de nieuwe gracht staat opeens weer een sliert dranghekken. De hekken zouden toch weggehaald worden? Is er iets gebeurd?

“Nee, hoor”, verzekert de programmamanager openbare ruimte van de VU Patrick van Oostvoorn. “Niemand heeft een nat pak gehaald. Het is om te wennen aan de nieuwe situatie.”

Om het nieuwe stukje Buitenveldertsegracht zou eigenlijk helemaal geen hek komen, want dat vindt de gemeente niet nodig, maar de VU wil het vanwege de veiligheid liever wel. Die discussie loopt nog, maar in de tussentijd heeft de VU zelf dranghekken neergezet. Wel in overleg met de gemeente, want het is tenslotte gemeentegrond.

Het gaat te snel

“We vinden dat het veranderingsproces te snel gaat”, licht Van Oostvoorn toe. “Vroeger was er geen gracht, nu wel. De hekken staan er weer om de overgang wat soepeler te laten gaan.” De dranghekken die eerder om de nog niet gevulde gracht stonden, waren van de gemeente. Deze zijn van de VU.

De VU overlegt nog met de gemeente over een permanente afscheiding langs de gracht, met bijvoorbeeld plantenbakken of bankjes. Maar of die er daadwerkelijk komen, is nog steeds niet zeker.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.