Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bijna klaar: vlonder aan de Buitenveldertse gracht

Nog even en je kunt lekker in de zon genieten van het kruispunt-waar-altijd-wat-gebeurt. Vandaag legt de aannemer de vlonder in de Buitenveldertsegracht op z’n plek.

De vlonder is het sluitstuk van de nieuwe look langs de oostkant van de VU. De gracht is aangelegd om het waterpeil op de Zuidas niet te veel te laten opstuwen door alle nieuwbouw, die niet alleen de lucht maar ook de grond in gaat. Met de vlonder wordt de gracht ook nog een stukje water om van te genieten tijdens een pauze.

Weekje

Maar heb nog even geduld, het is nog niet af. “Morgen gaan we afwerken en dan willen ze nog iets met een hekje, dus het zal wel volgende week worden voordat jullie erop kunnen”, zegt een van de werklui die de vlonder op z’n plek leggen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.