Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Studenten sluiten baan in seksindustrie niet uit

Meer dan de helft van de studenten van de Avans Hogeschool (Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg) sluit een baan in de seksindustrie niet bij voorbaat uit. Dat blijkt uit een enquête die het hogeschoolblad Punt onder 395 studenten hield.

‘Zou jij werk in de seksindustrie overwegen?’, vroeg Punt de Avansstudenten half december. De resultaten kun je gerust opzienbarend noemen: een kwart antwoordde volmondig ‘ja’, 27 procent zei ‘misschien’, en vier procent is nu al werkzaam in de seksindustrie. Een minderheid – 44 procent – vindt een baan in de erotiekbranche sowieso geen optie.

Drugsgebruik

De vraag was onderdeel van een anonieme enquête, die de Avansredactie had opgesteld om de grootste geheimen van de hogeschoolbevolking te weten te komen. Niet alleen seks kwam aan bod in de enquête; er werd ook gevraagd naar bijvoorbeeld verborgen studiekosten en drugsgebruik.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.