Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Hoera! Een negatief bindend studieadvies!

Net de brief in huis gekregen waarin staat dat je op een negatief bindend studieadvies aan het afstevenen bent? Gedwongen stoppen met je studie hoeft geen drama te zijn.

Advalvas sprak in het nieuwe nummer drie studenten die baalden dat ze niet voldoende punten haalden. En die nu erg blij zijn dat ze verplicht moesten afhaken. Student science, business and innovation Jorian bijvoorbeeld. Hij haalde niet voldoende studiepunten om door te mogen Studeren.  

Ellendig gevoel

“Ik voelde me ellendig omdat ik door had willen gaan. Maar tegelijkertijd viel er een last van mijn schouders.” Hij besloot om te onderzoeken welke studie wel bij hem paste. Het werd bestuurs- en organisatiewetenschap. Daar heeft hij het nu wel naar zijn zin.

De Jonge adviseert studenten met slechte cijfers om te onderzoeken of ze hun studie wel interessant genoeg vinden om daar jaren mee door te gaan. “Als je niet alles opzij wilt zetten om je studie te halen, dan gaat het moeilijk worden. Er is niets mis mee om voor iets anders te kiezen.”

Twijfel

Twijfel je op dit moment of je je vóór 1 februari moet uitschrijven omdat je te weinig punten haalt en kosten wil voorkomen. Een gesprek met de studieadviseurkan je daarbij helpen. Zij weten welke stappen je kunt nemen om alsnog de nodige studiepunten te halen. Of hoe je, in geval van vervelende privéomstandigheden, uitstel van het bindend studieadvies kunt aanvragen.

Lees het hele artikel in Advalvas magazine #11.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.