Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Nieuw instituut opent met symposium over hersenen en gedrag

De faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen organiseert het openingssymposium van het Institute for Brain and Behavior. Op maandag 23 mei zijn er diverse sprekers, onder wie twee columnisten van Advalvas: Mark van Vugt, hoogleraar evolutionaire psychologie, en Lydia Krabbendam, hoogleraar onderwijsneuropsychologie.

Krabbendam zal spreken over vertrouwen: “Vertrouwen is essentieel voor succesvolle sociale interacties. Maar iemand vertrouwen houdt ook een risico in. Goed inschatten wie je kunt vertrouwen, en wie niet, is een vaardigheid die tot ver in de adolescentie ontwikkelt. Onderzoek met behulp van gedragsexperimenten laat zien welke processen in deze ontwikkeling van belang zijn.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.