Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Minder longoperaties VUmc

Doorverwijzen

Door een tekort aan chirurgen moet  VUmc soms patienten van de onlangs opnieuw geopende afdeling Longchirurgie doorverwijzen naar andere ziekenhuizen.  

Tijdelijk gesloten

De afdeling werd  vorig jaar tijdelijk gesloten na een conflict tussen een aantal longchirurgen en het ziekenhuis. Eén van die artsen,  Rick Paul, is inmiddels weer aan het werk maar opereert nog niet. “Er was sprake van een samenwerkingsprobleem. We willen zeker weten dat het nu goed gaat voordat hij weer opereert.”

Vacature

Ook is er door het vertrek van een andere chirurg per 1 juli een vacature ontstaan. Volgens de Volkskrant is dat vanwege de spanningen in de team. VUmc houdt het erop dat hij een betere baan gevonden heeft.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.