Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

UPDATE: Bestuurders VUmc stappen op

VUmc-bestuurders Elmer Mulder en Wouter van Ewijk hebben zojuist hun functie neergelegd.

Aanleiding is een uit de hand gelopen conflict tussen onder anderen longartsen, het ontslag van klokkenluider Piet Postmus en het verscherpt toezicht dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) deze week afkondigde.

In de persverklaring van het VUmc zegt (ex)bestuursvoorzitter Elmer Mulder: ‘Het is ons niet gelukt om de voortdurende spanningen rond een aantal van onze medisch specialisten te bezweren. Het inzicht dat ik geen rol meer kan spelen bij de oplossing hiervan is voor mij directe aanleiding om deze stap te zetten. Dat betreur ik ten zeerste.’

De raad van toezicht van VUmc en VU verklaart bij monde van voorzitter Cees Veerman dat de spanningen tussen specialisten ‘niet tolerabel’ zijn en dat de Raad er daarom op toeziet dat nieuwe bestuursleden krachtig tussenbeide zullen komen. Volgens nu.nl zijn die nieuwe bestuurders inmiddels al aangetrokken – de namen worden na het weekend bekend gemaakt.

Het derde lid van de raad van bestuur, decaan Wim Stalman, blijft zijn bestuursfunctie vervullen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.