Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
27 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Hoogleraar op tv

André van der Braak is sinds vorig jaar (haal even adem)  bijzonder hoogleraar Boeddhistische filosofie in dialoog met andere levensbeschouwelijke tradities. Om erachter te komen wat dat in godsnaam inhoudt, volgde filmmaker Pat van Boeckel Van der Braak tijdens de eerste maanden van zijn aanstelling.  

Uitwisseling

Zo reist hij naar China om een uitwisseling tussen de Renmin universiteit van Beijing en de VU op te zetten. Fietsend door Beijing aanschouwt André de revival van het Chinees boeddhisme, dat tussen 1949 en de jaren tachtig onder druk stond door het communistisch bewind.

Documentaire

De documentaire wordt zondag om 14.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.  

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.