Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Zuid-Afrika krabbelt terug: toch visa voor studenten

Studenten jonger dan 25 jaar kunnen onder voorwaarden toch een stagevisum krijgen voor Zuid-Afrika. Eerder meldde de ambassade van het land nog dat buitenlandse studenten niet meer welkom waren.

Onder strenge voorwaarden

Buitenlanders krijgen geen visum meer voor een stage in Zuid-Afrika, meldde de Zuid-Afrikaanse ambassade op 10 juli aan de Nederlandse internationaliseringsorganisatie Nuffic. Er werd te veel gefraudeerd met de visa. Maar krap twee weken later, op 23 juli, meldde het land dat het toch mogelijk blijft een stagevisum aan te vragen, zij het onder strenge voorwaarden.

Onder de 25

Alleen studenten jonger dan 25 zijn nog welkom, en wie een stagevisum krijgt mag binnen twee jaar geen permanente verblijfsvergunning aanvragen. Verder moet de werkgever instaan voor de stagiair en moet hij melden als deze Zuid-Afrika niet op tijd verlaat.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.