Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

‘We doen onze studenten tekort’

“Mijn medewerkers en ikzelf maken extreem lange werkweken. Bij meer dan 60% leidt dat tot zware fysieke of psychische klachten. Sommige medewerkers biechten op dat ze door de immense werkdruk de eindscripties alleen nog maar snel scannen en dan een cijfer geven. Ze verliezen plezier en vertrouwen in hun werk. Werkweken van 80 uur blijken onvoldoende om onze studenten te bieden waar ze recht op hebben: degelijk en onderzoeksgedreven onderwijs. We doen onze studenten tekort.”

Petitie aangeboden

Met deze woorden biedt UvA-hoogleraar Rens Bod, initiatiefnemer van #WOinactie, vanmiddag een petitie aan de OCW-commissie aan.
Wetenschappers en studenten betogen vanmiddag op het Binnenhof voor meer investeringen in het hoger onderwijs, en voor maatregelen tegen de hoge werkdruk van docenten. Onze redacteur Daphne Damiaans is erbij. Later vandaag op deze site een reportage van de betoging. Hier vast de volledige aanbiedingstekst (PDF) bij de petitie, die door bijna meer dan vijfduizend mensen werd ondertekend.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.