Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Studentenleven
& Maatschappij

UvA-studenten eindigen bezetting

De studenten die een studiecentrum op het Science Park hadden bezet, zijn gisteravond weer naar huis gegaan. Ze zijn boos over afspraken die de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit maakten over de clustering van de bètadisciplines.

Barricaden

Na een gesprek gisteren met het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam, kwamen de studenten tot de conclusie dat langer op de barricaden staan niks zou opleveren, aldus bezetter Joran van Apeldoorn in Het Parool. Ze hebben bovendien voor elkaar gekregen dat de UvA haar studenten mailt over de plannen en dat er maandelijks een student bij de faculteitsbestuursvergadering mag zitten.

Aan de VU is met enige verbazing gereageerd op de bezetting. Het zogenaamde bètaconvenant was geen geheim, stelden leden van de ondernemingsraad en de facultaire studentenraad. Ze waren op de hoogte van de afspraken.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.