Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bètaverzet bestaat niet meer

Onder de radar zijn de VU-bèta’s al twee jaar bezig om de samenwerking met hun UvA-collega’s handen en voeten te geven. Twee jaar nadat de Amsterdam Faculty of Science is weggestemd door de medezeggenschap van de UvA zijn tegengeluiden ver te zoeken.

Studentenprotest

Dat veel wetenschappers juist graag wilden samenwerken, bleek al snel na de vergadering die de AFS tot gruzelementen sloeg. Het waren met name de studenten van de UvA die bang waren voor slechter onderwijs van VU-docenten en fietstochten van Science Park naar Zuidas en terug. Bovenal vreesden ze dat hun zorgen niet gehoord werden, want ze waren niet genoeg betrokken bij de plannen.

Dus kwamen er groepjes onderzoekers, docenten en studenten, die plannen smeedden over het gezamenlijke onderzoek en onderwijs van VU en UvA. Dat haalde de angel uit het conflict. Althans, zo lijkt het.

Weinig verzet

Wij vonden bij onze zoektocht nog maar weinig verzet tegen de huidige samenwerkingsplannen van de bèta’s. Zelfs het studentenverzet aan de UvA lijkt verstomd. De studenten zien zelfs voordelen aan de samenwerking voor het onderwijs, zeggen ze in Advalvas.

Zien we iets over het hoofd of is het nu echt pais en vree bij de bèta’s?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.