Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Politie betrapt feestende jongeren op Uilenstede

De Amstelveense politie zegt afgelopen vrijdagavond een einde te hebben gemaakt aan een massaal feest op het grasveld bij sportcentrum Uilenstede.

Camerabeelden bewijzen volgens de politie dat er meer dan 200 feestgangers waren die zich weinig gelegen lieten liggen aan de coronamaatregelen. Ook vloeiden de alcoholische versnaperingen rijkelijk. De politie, die om vijf voor half tien een klacht over geluidsoverlast binnenkreeg, is om tien uur naar Uilenstede getogen om een einde te maken aan de pret.
 
Omdat de meeste feestgangers de plaat poetsten toen de politie arriveerde, denkt die dat veel van hen geen Uilenstedebewoners waren. De organisator van het feest is in de kraag gevat en geverbaliseerd. De politie heeft ook twee grote speakers in beslag genomen.
 
Op Facebook beweren Uilenstedebewoners dat de feestgangers “pubers” waren, die vaker bij het sportcentrum rondhangen, maar één Uilensteder claimt dat de in beslag genomen speakers van hem waren en de aangehouden organisator zou een alumnus van de UvA zijn.
 
 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.