Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Ook in Amstelveen krijgen vooral studenten nu corona

Uit cijfers van de GGD blijkt dat het virus in Amstelveen flink om zich heen grijpt. Eergisteren werden er nog negen nieuwe besmettingen gemeld, vandaag zijn dat er al eenendertig.

Het zijn vooral twintigers die nu besmet worden, blijkt uit landelijke cijfers van het RIVM. Tegelijkertijd is dat de groep die zich minder vaak laat testen dan bijvoorbeeld tieners en dertigers. Daaruit trok de NOS de conclusie dat twintigers met klachten zich vaak niet laten testen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amstelveen zijn het in Amstelveen ook vooral studenten die nu besmet raken. Vorige week werd op Uilenstede nog een feest met zo’n tweehonderd bezoekers opgebroken. “We schrokken daar niet per se van, het is vooral ongewenst. Maar we weten dat jongeren het lastig vinden zich aan de maatregelen te houden, dus er is altijd een reële kans dat er iets gebeurt dat niet binnen die maatregelen past.”

Besmettingshaarden

Of op Uilenstede dan ook de meeste besmettingen plaatsvinden, kan de woordvoerder niet zeggen. Informatie over de locaties van besmettingshaarden wordt niet zomaar naar buiten gebracht – onder andere om de privacy van mensen te beschermen. “Maar onder studenten lopen de besmettingen flink op, dus dat zal op Uilenstede ook wel zo zijn.”

Het nemen van extra maatregelen voor de gemeente Amstelveen zal niet snel gebeuren. “Die maatregelen worden genomen voor de hele veiligheidsrisico. Rutte zal daar in de persconferentie van vanavond nog wel het een en ander over te zeggen hebben.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.