Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Detail van de omslag van het boek

Zwangerschapsboek voor kleuters

Ad Valvas-redacteur Floor Bal schreef een kleurrijk boek voor kleuters die een broertje of zusje krijgen. Haar tweede kinderboek Duurt het nog lang? kwam vorige week uit.

“Per week kan het kind de groei van het aanstaande broertje of zusje in de buik volgen. Net als in al die zwangerschapsboeken, maar dan uitgelegd voor kleuters”, zegt Bal zelf over het boek. “Het kan natuurlijk ook als een lopend verhaal voorgelezen worden.” Zo verhaalt het boek over de neus die eerst uit twee gaten bestaat, het touwtje van de navelstreng en armen die beginnen als stompjes.

Tekenaar Iris Deppe maakte er tekeningen bij van de meest diverse stellen en gezinnen, van een single moeder tot een homostel dat samen met een vrouw een kind krijgt. “Nergens in de tekst worden de woorden ‘papa’ of ‘mama’ genoemd. Het moet een boek voor iedereen zijn.”

Eerder schreef Bal een boek voor kleuters over het ontstaan van het heelal, de aarde en de mens: Het hele soepzootje. Daarvoor ontving ze in 2019 de Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Duurt het nog lang? 9 maanden wachten op de baby, Floor Bal & Iris Deppe. Gottmer Uitgevers Groep, oktober 2019.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.