Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Advalvasredacteur wint journalistiekprijs

Advalvasredacteur Floor Bal heeft de Gouden Woelmuis gewonnen voor haar onderzoek naar het niveau van scripties door de tijd heen. De Gouden Woelmuis is de prijs voor het beste journalistieke verhaal uit universiteits- en hogeschoolbladen in het afgelopen jaar.

In het onderzoek dat uitmondde in het artikel ‘Een 9 is geen 9 meer’,  legde Bal letterenscripties met tijdloze onderwerpen naast elkaar en liet ze beoordelen door emeritushoogleraren van andere universiteiten. De studenten hadden minimaal een 9 gekregen voor hun scriptie, maar dat wisten de hoogleraren niet.

‘Relevant en verrassend’

De uitkomst van het onderzoek is volgens het juryrapport ‘verrassend en biedt stof tot nadenken’. De oudste scripties werden door de hoogleraren namelijk significant beter beoordeeld dan nieuwere scripties. ‘Het onderzoek van Advalvas is een origineel idee, goed uitgevoerd, én met een relevante en verrassende uitkomst’, schrijft de jury die bestond uit Maarten Huygen van NRC Handelsblad en Bart Dirks van De Volkskrant.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.