Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

We stonden al die tijd tussen de troep

Dat was een onaangename verrassing, toen de beschermwanden in de 4-liftengroep van het hoofdgebouw vanmorgen werden weggehaald. Er lag een flinke berg afval achter.

‘Dit afval heeft misschien wel jarenlang achter de wanden gelegen. En wij maar met de lift op-en-neer’, mailt projectleider huisvesting Nina Dirksen. ‘Vanmorgen moest iedereen tot een uur of elf tussen het vuil staan.’

Stenen

Volgens gebouwcoördinator Alex Ursem hebben de wanden er zo’n 2,5 jaar gestaan. “Ze dienden ter bescherming van de liftwanden tijdens de renovatie van het hoofdgebouw. Er werden stenen en andere grote materialen vervoerd met de lift.”

Dat er afval achter de wanden lag, wist hij nog niet. “De wanden zijn weggehaald en daarna zijn de liften schoongemaakt.”

Alle grote verbouwingen in het hoofdgebouw zijn zo goed als klaar, meldt hij nog. “Alleen op de 15de verdieping moet nog wat gebeuren. Maar geen grote dingen meer.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.