Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Wat was er nou aan de hand? De centrale IT-organisatie weet nóg niks. Zegt ze

Twee dagen lang lag het hele digitale VU-netwerk eruit. Mailen, internetten, printen, niks kon er. Zelfs telefoneren was problematisch. Studenten konden hun roosters niet zien, de VU lag eigenlijk gewoon plat.

Maar waardoor kwam dat nou? “Dat weten we nog niet”, zegt Monic Hodes van het universitair centrum IT. Aan het eind van de dag, dan is er meer bekend, belooft ze.

Het is ook niet de langste storing die de VU ooit heeft gehad, zegt Hodes. “De laatste twee, drie jaar is er geen grote storing meer geweest, maar daarvoor kwamen in de zomer wel langere storingen voor.” Hodes legt uit dat dat door het aanzetten van de Out of Office Assistant kwam, en dat er dan een loop ontstond omdat iedereen ging replyen.

Daar begrijpen we niets van. “Dat is nu in elk geval het probleem niet”, weet Hodes.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.