Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Omslag van de roman Charlie Dark

VU-medewerker publiceert derde roman: Charlie Dark

Gaby den Held, medewerker Interne Communicatie, schrijft over een liefde tussen Angel Floris en Charlie Dark. Zijn nieuwe roman speelt zich af in de kroegen, straten en parken van Amsterdam en Parijs.

Angel Floris denkt in Charlie Dark zijn jeugdvriend te herkennen en wordt radeloos verliefd. Maar is die Charlie wel de echte Charlie Dark? Wie van het sprookjesachtig proza van Den Held houdt, komt daarachter.

Gay fictie

De achterflap meldt overigens dat de auteur ‘zich wars van genres toont. Is het een sprookje, een liefdesroman, magisch realisme of surrealisme? Coming-of-age misschien?’ Wat het ook mag zijn, Charlie Dark valt sowieso onder de regenboogparaplu van gay fictie. De roman is verschenen bij uitgeverij IJzer

Voormalig blogger

In het studiejaar 2014/2015 blogde Gaby den Held voor Ad Valvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.