Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-medewerker krijgt bord voor zijn kop

Hoewel de VU traditioneel altijd de universiteit voor de Kleyne Luyden was, neemt de Facilitaire Campus Organisatie (FCO) dat nu wel erg letterlijk.

Bouwbesluit

Projectleider Michel Jansen (1 meter 99) stootte deze week zijn hoofd voor de tweede keer aan een wegwijsbordje. Hij vindt het ongelooflijk dat de VU doorgangen maakt die lager dan 2 meter zijn. “Dat is ruim onder de minimale maat van het bouwbesluit.” In de bibliotheek hingen eerder borden op slechts 1,80 meter van de grond, maar die zijn inmiddels aangepast.

Miniem

FCO-communicatiemedewerkster Too van Velzen belooft beterschap: “We gaan ervoor zorgen dat ze hoger of tegen de muur komen te hangen. Voorgeschreven hoogte is 2 meter van vloer tot onderkant bord. Maar ik vind dat ook wel miniem.”

In de keldergangen, begane grond en eerste verdieping zijn de borden al verhangen naar de muur. Op de overige verdiepingen gaat dat ook gebeuren in de komende maanden. “Omdat de tekst op de borden ook aangepast moet worden, duurt dat even.”

Michel Jansen demonstreert hoe laag de bordjes hangen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.