Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Campus
& Cultuur

Vertrouwen door respect uit je omgeving

Je wordt gevormd door je omgeving. Je gedrag en je mening, maar zeker ook je gevoel van vertrouwen hangen samen met de signalen die jij krijgt van je vrienden, familie en collega’s.

Respect 

Vertrouwen begint bij respect, zo heet het vijfde en laatste debat uit de reeks Kwestie van Vertrouwen. Het kunnen geven van vertrouwen aan anderen, lukt veel beter als je het gevoel hebt dat je gerespecteerd wordt. Daarover praten Joke van Saane (hoogleraar Onderwijs Theologie en Religiestudies aan de VU), Ibrahim Wijbenga (CDA-politicus en jongerenwerker) en collegevoorzitter Jaap Winter. De aftrap wordt verzorgd door Paul van Lange (hoogleraar Sociale Psychologie) en er wordt afgesloten met een column van auteur Said el Haji.

Bijwonen 

Het debat is bij te wonen in het Auditorium op 19 mei. Het begint om 15:30 uur. Als je aanwezig wil zijn bij het debat, kan je je hier aanmelden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.