Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
27 mei 2024

Campus
& Cultuur

UvA stopt met Notarieel Recht, VU gaat door met UvA-staf

De voorgenomen samenwerking tussen VU en UvA op het gebied van de opleidingen Notarieel Recht gaat niet door, meldt de site Minuta. Dat blijkt niet helemaal waar.

UvA stopt vanaf 2018 met de notariële opleiding, die vanaf dan alleen nog maar wordt aangeboden aan de VU. ‘Staf van de UvA zal in de opleiding participeren’, meldt de VU in een persbericht.

Frauderende VU-student

“Het zal vast niet zo zijn dat de hele UvA-staf hier komt werken, maar er blijft toch wel een bepaalde vorm van samenwerking”, licht Frits Salomons van de rechtenfaculteit toe. De details daarvan zijn nog niet duidelijk.

Er is volgens hem een tijd onderhandeld over een volwaardige samenwerkingsovereenkomst, maar over bepaalde dingen konden de beide rechtendecanen het niet eens worden. “Bijvoorbeeld welke examencommissie zich met een frauderende VU-student zou moeten bezighouden”, aldus Salomons.

Voorlichtingsdag afgeblazen

“Toen werd plotseling bekend dat de UvA tot onze teleurstelling stopt met de opleiding”, zegt Salomons.

Studenten die nu notarieel recht doen aan de UvA, kunnen hun opleiding daar afronden, maar een voorlichtingsdag rond de opleiding is al door die universiteit afgeblazen. Wie nu Notarieel Recht wil gaan doen, kan zich het beste aan de VU inschrijven, meldt het persbericht van de VU.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.