Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Stuur Hielke-Martijn naar de poolcirkel

Geneeskundestudent Hielke-Martijn de Vries wil graag naar de poolcirkel. Hij wil meedoen aan de Fjällräven polar, een hondensleetocht waarbij de deelnemers over bevroren meren en sneeuwvlaktes trekken. En dat gedurende 330 kilometer. Vijf dagen lang. Waarom Hielke-Martijn dat wil? “Ik vind het heerlijk om nieuwe ervaringen op te doen.”

IJzige kou

Mocht hij meegaan, dan is hij in elke geval al in de juiste conditie om vijf dagen lang in de ijzige kou door honden over een ijsvlakte gesleurd te worden. “Ik speel lacrosse bij de Amsterdam Lions en voor het Nederlands team. De afgelopen drie jaar ben ik drie keer Nederlands kampioen geworden en naar twee WK’s geweest.”

Zijn andere hobby’s zijn catamaranzeilen en zijn vrienden verslaan tijdens spelletjesavonden.

Stemmen

Wil jij Hielke-Martijn ook naar de poolcirkel sturen?  Voor het zover is, moet hij wel gekozen worden. Vanuit de Benelux neemt de sponsor maar twee mensen mee. Hier kun je op hem stemmen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.