Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Kyra Lamberink tijdens het WK baanwielrennen in 2016

Student wint zilver op WK baanwielrennen

En weer valt een VU-student in de sportprijzen. Student geneeskunde Kyra Lamberink won woensdag zilver tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn.

Lamberink reed met haar teamgenoot Shanne Braspennincx tijdens de teamsprint tegen twee Mexicaanse rensters. Die lieten ze achter zich, maar met hun eindtijd bleven ze achter het winnende Duitse vrouwenteam.

Goud

De wielrenster studeerde eerst twee jaar biomedische wetenschappen aan de VU tot ze dit jaar overstapte naar geneeskunde.

Eerder in februari had VU-student Esmee Visser al groot succes op de Olympische Spelen. Ze won goud op de 5000 meter schaatsen.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.