Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 april 2024

Campus
& Cultuur

Studenten zoeken hulp voor voedselbankproject

Een studentenvrijwilligersproject voor de voedselbank is uitgegroeid tot het begin van een heuse studentenorganisatie. En ze zoeken hulp.

Studenten van de masterspecialisatie transport and supply chain management zouden als vrijwilliger de logistiek gaan verbeteren rondom de busjes van de Voedselbrigade. Met die busjes halen vrijwilligers gedoneerd eten bij de supermarkten op en brengen het naar de voedselbanken. Maar het project groeide al snel uit tot iets groters.

Your driver: VU university

Ze runden eerst zelf een busje van de Voedselbrigade (Your driver: VU University staat erop), sorteerden gedoneerde producten, stelden voedselpakketten samen in het magazijn en leerden zo het systeem van de voedselbank kennen. En ondertussen probeerden ze oplossingen te bedenken voor de logistieke problemen die ze tegenkwamen.

“Na een maand of twee zei onze contactpersoon bij de voedselbank dat ze in eerste instantie meer hebben aan stabiliteit in het aantal vrijwilligers dan aan logistieke oplossingen. Dus besloten wij om ons team om te vormen tot een studentenorganisatie die die stabiele bezetting van vrijwillige hulp kan bieden”, vertelt student Byron van Vuuren.

Gezocht: handen en hersenen

Ze zitten nu middenin die transitie. “Wij kunnen vanuit de VU in principe een stabiele stroom van vrijwillige studenten bieden aan de voedselbank. Bovendien zijn het mensen die kunnen meedenken over de verbetering van de processen”, aldus Van Vuuren, de voorzitter van Project Foodbank.

“We zoeken nu mensen om ons te helpen zo’n organisatie op te zetten, want we weten zelf niet genoeg over bijvoorbeeld marketing of finance.” En daarna zoeken ze vrijwilligers voor de voedselbank. “Niet alleen handen, maar ook hersenen”, voegt Thomas Vinke, business developer, toe. Om de processen van de voedselbank te helpen verbeteren.

Lees het volledige artikel in de nieuwe Advalvas: Your driver: VU University

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.