Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Stewart & Sally keert terug naar de VU

Stewart & Sally komt terug. Het eethuisje – in de groene container – verdween vorig jaar van de Amsterdamse Zuidas vlak voor de VU in de Tramlus, maar staat met ingang van deze week op het campusplein. Volgende week maandag opent het de deuren.

Bulls, Bears & Andere Groenten 

Stewart & Sally gaat samenwerken met Bulls, Bears & Andere Groenten (BBEAG). Dat bedrijfje is ook niet onbekend met de Zuidas, vorig jaar stond het al op het Gustav Malherplein tegenover de uitgang van station Zuid. BBEAG levert duurzaam street- en soulfood. Het is ‘vet verantwoorde verwennerij’. De runderen waarvan de burgers gemaakt zijn, zijn in de wei nog geknuffeld door de man achter de grill, zo staat wat cynisch op hun website.

Stamppot en sla

Duurzaam eten staat centraal in de groene container. Want Stewart & Sally maakt snel en vers eten, dat puur en biologisch is. Stewart & Sally zijn overigens niet de namen van de eigenaren van het kraampje. Het is een verwijzing naar de twee typen gerechten die er veel verkocht worden: stamppot (stew) en salade. Maar je kunt er ook sapjes, soepen en gezonde snacks halen. De gerechten variëren in prijs van vijf tot tien euro.

‘Volgend jaar evalueren’

De container staat in ieder geval zes maanden op de VU. “De beide partijen hebben nu een tijdelijk contract met de VU, daarna gaan we dat evalueren en voor volgend jaar zullen we opnieuw bekijken welke mogelijkheden we willen aanbieden op het campusplein voor mobiele horecavoorzieningen”, vertelt manager VU-services Els van Haasen.

Dat beide kraampjes eerder al op de Zuidas stonden en daar weg moesten heeft niets met de VU te maken. “Die termijn was met de gemeente Amsterdam afgesproken.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.