Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Overeenkomst Almatuin: groente voor voedselbank

De grond van de Almatuin is gisteren officieel overgedragen aan de VU door de gemeente Amsterdam. Op het terrein van de voormalige schooltuinen wil de VU in 2017 een nieuwe gebouw voor de bètafaculteit bouwen.

Tot het zo ver is, wordt een groot deel van de grond gebruikt door de Almatuin, een initiatief van buurtbewoners, om groen op de Zuidas te houden. Deze tuin gaat verder onder de naam Boeletuin. Nieuw is dat gebruikers van de voedselbank via Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid Amsterdam in de Boeletuin hun eigen groente mogen telen.

Een beperkt deel van de locatie wordt ingericht als parkeerplaats vanwege druk op parkeeraccommodatie voor bezoekers en patiënten van ACTA en VUmc.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.