Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

Opnieuw conflict VU medisch centrum

Ook op de afdeling klinische genetica van het VUmc zijn problemen ontstaan. De patiëntveiligheid is niet in gevaar, maar de Inspectie voor de Gezondheidszorg is ingelicht, zo meldt de website Medisch Contact, die dat uit De Telegraaf heeft.

Volgens die krant zou de positie van afdelingshoofd Hanne Meijers-Heijboer in het geding zijn, maar woordvoerder Michel de Beer van het ziekenhuis zegt tegen Medisch Contact dat dit onzin is.

Op de afdeling is volgens De Beer verschil van mening ontstaan over administratieve en logistieke zaken, ‘Zoals over de vraag hoe lang bepaalde handelingen mogen duren.’

Het ziekenhuis heeft de kwestie gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, al was ze dat niet verplicht. ‘Maar we willen nu niet het verwijt krijgen dat we iets achterhouden’, aldus De Beer op Medisch Contact.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.