Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nieuwe vaste columnist gaat er meteen al vol in

Verspreid over de campus wordt nu de nieuwe Advalvas, boordevol verhalen over wetenschap, het studentenleven, degelijk onderbouwde opinies en VU-nieuws.

Wat doen hoogleraren na hun pensioen? Geenszins achter de geraniums zitten, blijkt uit dit verhaal. Waarom krijgen oorlogsveteranen met een onderscheiding meer kinderen dan veteranen zonder? Door ons oerbrein, leren we in dit artikel. Plus: hoe verhuis je genetisch gemanipuleerde bacteriën van de UvA naar de VU? Lees het hier.

En zo kunnen we wel doorgaan.

Antropoloog Sinan Çankaya was al wisselcolumnist in Advalvas, samen met zes andere VU-medewerkers, maar vanaf dit nieuwe nummer schrijft hij elke twee weken een column. De eerste komt al keihard aan: ‘Met je ISIS-ogen!’ over een grimmige confrontatie die met een sisser afloopt, maar wel een ongemakkelijk gevoel achterlaat.

In de vorige Advalvas stond een interview met Çankaya, die onderzoek doet naar radicalisering. Lees het hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.