Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nederlandse keepers hebben het de hele tijd verkeerd gedaan

Nederlandse keepers doen het helemaal verkeerd, ontdekten bewegingswetenschappers van de VU en van Ajax. Ze duiken met een boogje naar de bal en laten zich dan vallen.

Keepers in andere landen doen dat heel anders, ontdekten de onderzoekers, die keepers met sensoren beplakten en registreerden met hogesnelheidscamera’s en 3D-camera’s.

Nu wil Ajax zijn keepers andere beenspieren laten trainen, zodat ze zich naar de bal duwen, in plaats van zich te laten vallen. Dat kunnen ze oefenen met bijvoorbeeld zijwaartse push-ups en side lunges. De NPO-radio had er een interessant item over, lees en luister hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.