Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nationaal Religiedebat in Felix Meritis is uitverkocht

Normale, redelijke mensen geloven in God. Nee, flauw, dat schrijven filosoof Rik Peels en theoloog Stefan Paas helemaal niet. Ze vinden dat ‘geloven in God een normale, redelijke optie is voor normale, redelijke mensen’ (dus niet geloven in God is dat ook).

Maar is dat wel zo? Morgen, 29 januari wordt daarover in Felix Meritis gesteggeld op het het Nationaal Religiedebat. Dat vindt daar plaats vanwege een boek dat Peels en Paas hebben geschreven, ‘God bewijzen’.

Onzinnig artikel

De heren gaan in debat met beroepsatheïst Herman Philipse, hoogleraar filosofie aan de Universiteit Utrecht, en Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof aan de Universiteit van Gent. Boudry wist in 2012 een onzintekst gepubliceerd te krijgen in het programmaboekje van theologencongres aan de VU.

Het debat is al helemaal uitverkocht, maar niet getreurd, want de EO zendt het integraal via een live-stream uit op eo.nl.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.