Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 april 2024

Campus
& Cultuur

Kristien Hemmerechts doet een stukje quality time

VUsionair Kristien Hemmerechts koos gisteren een beetje een rare plek om de krant te lezen. Ze nestelde zich in de vitrine van de VU-boekhandel, waar toevallig ook exemplaren van haar eigen nieuwe boek waren uitgestald: Kronkelpaden van het geheugen. Er waren passanten die haar voor een etalagepop aanzagen, en die schrokken als ze even bewoog.

Hemmerechts doet verwoede pogingen de studenten weer aan het lezen te krijgen, onder meer door middel van een read-in op de Zuid-as, en ze is verwikkeld in een fittie(we wilden dat woord één keer gebruiken, hierna doen we het nooit meer, erewoord) met Advalvas-columnist Roos van Rijswijk, zelf VU-student én toneelschrijver. Van Rijswijk is niet gediend van Hemmerechts’ pogingen om de studentenpopulatie te heropvoeden.

Die fittie is trouwens niks om u ongerust om te maken. Gisteren zijn Hemmerechts en Van Rijswijk samen op de redactie van Advalvas gesignaleerd, waar ze zaten te brainstormen op nieuwe plannen voor dominantie van de VU-campus.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.