Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-paasgeschenk uitgegroeid tot roman

Ik dacht aan de zottin die met een mes haar kinderen het zwijgen had opgelegd. “Zweer het”, zei ik tegen C. “Zweer dat je zult zwijgen.” Ik legde twee vingertoppen op haar lippen, duwde de gedachte aan de moordenares weg. Toen deed ik haar knielen met haar gezicht naar het kruisbeeld. Ik nam de bijbel en legde haar hand erop.

Dit is een passage uit het paasgeschenk Uitgespuwd van de vorige VU-schrijver op locatie Kristien Hemmerechts. Zij las de 62 pagina’s eind maart voor in de VU-boekhandel, zie foto. Dit verhaal is uitgegroeid tot haar nieuwste roman De vrouw die de honden eten gaf, die vorige week zeer veel aandacht in de media kreeg, waaronder de NRC.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.