Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Campus
& Cultuur

Koffiecrisis op campus

Door een softwarestoring bij de koffieautomaten van Maas International was de Wiener melange de afgelopen tijd gratis. De storing bleek onopgemerkt, behalve bij tot nu toe onbekende onverlaten (vermoedelijk studenten) die een kans op gratis koffie niet aan zich voorbij lieten gaan. Met desastreuse gevolgen: volgens een onderhoudsmonteur waren de automaten hierdoor continu leeg.

Gesloten deuren

Liefhebbers van deze koffie met melk en cacao (een Oostenrijkse delicatesse) grijpen de komende tijd mis. In alle openbare ruimtes die door studenten en andere onbevoegde koffiegebruikers te betreden zijn, is de optie Wiener melange op de automaten uitgeschakeld totdat er een software-update heeft plaatsgevonden. De koffie kan alleen op de met pasjes beveiligde afdelingen achter gesloten deuren aangeschaft worden.

Kosten

Een woordvoerder van de Facilitaire Campus Organisatie (FCO) bevestigt het probleem. “Er was een probleem met de automaten, daar wordt nu door Maas International aan gewerkt.” De kosten voor de illegaal genuttigde koffie zullen niet op de VU verhaald worden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.