Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Campus
& Cultuur

NU-gebouw, artist's impression (Team V Architectuur)

Jaap Winter wil UvA-studenten van hun koudwatervrees afhelpen

‘Onbekend maakt onbemind’, zegt collegevoorzitter Jaap Winter over de weerstand onder bèta-studenten om naar de VU-campus te komen. Een deel van de bètafaculteit zou volgend jaar naar de Zuidas verhuizen om daar het nieuwe NU-gebouw te delen met VU-bèta’s maar studenten vrezen daar te worden gereduceerd tot een ‘UvA-bubbeltje in een zee van VU’, schrijft het UvA-blad Folia.

Een fusie tussen de bèta’s van de VU en de UvA ging drie jaar geleden uiteindelijk niet door vanwege de felle weerstand van UvA-studenten en medewerkers. Die dreigen ook nu weer roet in het eten te gooien omdat ze geen zin hebben de geborgenheid van hun eigen Science Park te verruilen voor een nieuw avontuur op de VU-campus.

Hoge huren

‘Ik nodig de UvA-studenten graag uit om langs te komen op de VU en met ons en met onze studenten kennis te maken’, reageert Winter. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we op deze campus een welkome omgeving voor ze kunnen maken waar UvA-studenten en VU-studenten samen met plezier hun opleiding zullen volgen. We willen ook graag met de studenten overleggen om te waarborgen dat hun studieomgeving en -ondersteuning goed georganiseerd is op deze campus.’

Overigens tekenen zich meer hindernissen af dan alleen de honkvastheid van de UvA-bèta’s. Op het Science Park wordt ook gevreesd voor de hoge huren die de VU vraagt voor haar ruimtes. ‘We moeten de verhuizing wel kunnen betalen’, citeert Folia de penningmeester van de UvA, Hans Amman.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.