Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Illusies in Nemo

Waarom zien onze hersenen soms dingen die er niet zijn? En kan neuromarketing een koopknop aanzetten in ons brein? Wie antwoord wil op deze vragen, moet op 27 november naar het najaarssymposium van Brein in Beeld in het Nemo. De stichting is opgezet door een aantal hersenwetenschappers van de VU, onder wie Jeroen Geurts, die hun kennis onder een breed publiek willen verspreiden.

“Het brein is nog altijd omgeven met mysterie. Er is veel informatie voorhanden, maar voor ‘leken’ is het soms lastig om uit te maken welke informatie betrouwbaar en wetenschappelijk is”, vertelt student en vrijwilliger Thomas Wassenaar.  In de komende Advalvas een uitgebreid interview met hem, onder meer over zijn werk voor Brein in Beeld.

Alles wat je altijd al had willen weten over hoe je hersenen werken, kun je die avond vragen aan een team van wetenschappers. Kaartjes kopen doe je hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.