Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Stem op Saskia!

Scheikundige Saskia Nijmeijer is de enige jonge VU-wetenschapper die genomineerd is voor de titel Wetenschapstalent 2016 van tijdschrift New Scientist.

Nijmeijer doet onderzoek naar eiwitten aan de buitenkant van de cel die informatie doorgeven aan de celkern, meer specifiek: de rol van zogeheten adhesie-GPCRs in de ontwikkeling van glioblastoma; de meest voorkomende en agressieve hersentumoren. Dit fundamentele onderzoek zou de basis kunnen zijn voor de ontwikkeling van nieuwe types medicijnen tegen deze tumoren.

Voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2016 zijn 25 jonge wetenschappers uit Nederland en België genomineerd. Het publiek kan meebepalen wie de winnaar wordt, door hier te stemmen. Op 22 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.