Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Honden surveilleren in tentamenhal RAI

Studenten die klaarzaten voor hun tentamen in de RAI keken afgelopen donderdag vreemd op toen bewakers met honden alle jassen en tassen controleerden. Volgens De Telegraaf hadden de meeste studenten geen problemen met de controle.

Parijs

In het zalencomplex worden tentamens voor grote faculteiten als economie en rechten afgenomen. Na navraag door de VU blijkt dat de RAI dat al sinds de aanslagen in Parijs regelmatig doet.

“Net zoals er nu op grote stations patrouilles worden gelopen”, zegt VU-woordvoerder Aukje Schep. “Ik kan me voorstellen dat de organisatie van de RAI, die dicht bij een groot station zit, extra maatregelen neemt.”

Onbekende afspraken

De VU heeft daar met de beveiligingsafdeling van de RAI afspraken over gemaakt. Die zijn alleen niet algemeen bekend bij docenten en studenten. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.