Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Grieks en Latijn aan de VU is topopleiding

De VU mag dan, samen met de UvA, het laagste van alle Nederlandse universiteiten scoren in de nieuwe Keuzegids Universiteiten, de VU-opleiding Grieks en Latijn behoren in diezelfde gids tot de top.

De VU scoort 80 punten, net iets minder dan Leiden, die 88 punten scoort. ‘Leiden is de absolutie topper, (…) maar de VU doet daar niet veel voor onder, vooral inhoudelijk is deze studie volgens haar studenten heel sterk’, aldus de Keuzegids.

Liefde en aandacht

De instroom van Grieks en Latijn aan de VU verschilt wel significant van die van Leiden. Vorig jaar mocht de opleiding één nieuwe student verwelkomen en twee instromers uit de opleiding Oudheidkunde, tegenover 24 in Leiden.

Dit jaar schreven zeven nieuwe instromers zich in. De bachelor telt in totaal 21 studenten, de master tien en de researchmaster 13 studenten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.